Στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την «εμπιστοσύνη» του στο μέλλον, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, αναγνωρίζοντας ότι οι ανησυχίες των Γάλλων είναι δικαιολογημένες και ότι οι «δυσκολίες διαφαίνονται σοβαρές».

«Δεν αγνοώ διόλου τις ανησυχίες σας, είναι δικαιολογημένες, ούτε προτίθεμαι να αποκρύψω τις σοβαρές δυσκολίες που μας περιμένουν», δήλωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος αργά χθες βράδυ στην ομιλία του για τη νέα
χρονιά που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Για το 2013 ο πρόεδρος Ολάντ όρισε ως μοναδικό στόχο την αντιστροφή της καμπύλης της ανεργίας σε ένα χρόνο από σήμερα, ενώ ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια, ποσοστό σχεδόν 10%.

Ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε ότι θα διατηρηθεί η υψηλή φορολόγηση στα πλέον ανώτερα εισοδήματα η οποία θα αναμορφωθεί χωρίς να αλλάξει ο στόχος της, μετά την ακύρωση από το Συνταγματικό Συμβούλιο της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει φορολόγηση με 75% στα εισοδήματα που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, η οποία περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2013.

Ο φόρος αυτός επικρίθηκε έντονα κυρίως από τη δεξιά και τους εργοδότες, οι οποίοι προειδοποίησαν για τους κινδύνους μιας «φορολογικής μετανάστευσης», όπως έκανε στις αρχές Δεκεμβρίου ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ που αποφάσισε να εγκατασταθεί στο Βέλγιο.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων αντιπαράθεσης, ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε επίσης την πρόθεσή του να «προχωρήσει στο θέμα της ισότητας των δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένης της μη συγκέντρωσης εντολών - και στο θέμα του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας - συμπεριλαμβανομένου του τέλους της ζωής».

Σε διεθνές επίπεδο, ο Ολάντ τόνισε ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να προασπίζεται τις αξίες της στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα