Στο «πόδι» η Βοστώνη

Πολύωρησύσκεψη με τους πλέον υψηλόβαθμουςσυμβούλους του πραγματοποιεί σε αίθουσατου Λευκού Οίκου ο πρόεδρος των ΗΠΑΜπαράκ Ομπάμα σχετικά με τις εξελίξειςστη Βοστώνη, όπου σε εξέλιξη βρίσκεταιτο ανθρωποκυνηγητό προκειμένου ναεντοπισθεί ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγεφ,ο οποίος θεωρείται ότι μαζί με τον26χρονο αδελφό του Ταμερλάν, που σκοτώθηκενωρίτερα σε ανταλλαγή πυρών μεαστυνομικούς, πραγματοποίησε τηβομβιστική επίθεσης στον Μαραθώνιο τηςΒοστώνης.

Ηκαταδίωξη ξεκίνησε τη νύχτα, οπότε οιδύο νεαροί σκότωσαν φύλακα του ΙνστιτούτουΤεχνολογίας της Μασσαχουσέτης καιδιέφυγαν καταλαμβάνοντας

διερχόμενοαυτοκίνητο.

Απότην πλευρά της η αστυνομία του Κονέτικατανακοίνωσε ότι εντοπίσθηκε αυτοκίνητο,με πινακίδες Μασσαχουσέτης, που πιστεύεταιότι ανήκει σε έναν ύποπτο για την επίθεσηστον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

"Οιυπηρεσίες ασφαλείας παγίδεψαν τα παιδιάμου επειδή είναι πολύ πιστοί μουσουλμάνοι",δήλωσε ο πατέρας των δύο Τσετσένωναδελφών Άνζορ Τσαρνάγεφ μιλώντας προςτο πρακτορείο Ίντερφαξ, από την πρωτεύουσατου Νταγκεστάν.

Ένας άνδρας που δηλώνει ότι είναι ο πατέρας των αδελφών Τσαρνάγεφ, υποστηρίζει την αθωότητα των παιδιών του, εκτιμώντας ότι τα "παγίδεψαν".

"Κατάτην άποψή μου, οι υπηρεσίες ασφαλείας παγίδεψαν τα παιδιά μου επειδή είναι πολύ πιστοί μουσουλμάνοι", δήλωσε ο Άνζορ Τσαρνάγεφ στο πρακτορείοειδήσεων Ίντερφαξ, μιλώντας από την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα.

"Γιατί σκοτώσανε τον Ταμερλάν; Θα έπρεπε να τον πιάσουν ζωντανό", πρόσθεσε, αναφερόμενος στον26χρονο γιο του που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αμερικανική αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε.

"Ομικρότερος κρύβεται τώρα. Τον περιμέναμε για τις διακοπές", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο Τζοχάρ σπουδάζει ιατρική στις ΗΠΑ. "Τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει", κατέληξε.

Ο θείος τους Ρουσλάν Τσάρνι δήλωσεσήμερα στο δίκτυο CNN ότι τα δύο αδέλφιαμεγάλωσαν στο Κιργιστάν και πήγαν στιςΗΠΑ πριν από οκτώ χρόνια. Νεώτερεςπληροφορίες φέρουν μία αδελφή τωνΤσαρνάγεφ να ζει στη δυτική Νέα Υόρκη.

ΗΤσετσενία δεν θα πρέπει να συνδέεταιμε τους αδελφούς Τσαρνάγιεφ δήλωσε οεκπρόσωπος του Τσετσένου προέδρουΡαμζάν Καντίροφ.

Το αυτοκίνητο που αναζητούσε η αστυνομία τηςπολιτείας του Κονέτικατ, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει σε έναν πιθανό ύποπτο που συνδέεται με την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, εντοπίστηκε στην περιοχή της Βοστόνης, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η αστυνομία του Κονέτικατ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Το αυτοκίνητο περιγράφηκε ως ένα γκρι Honda CRV, το οποίο είναι καταχωρημένο στην Μασαχουσέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα