Στο πλευρό της Κύπρου

«Η Αυστραλία παραμένει αταλάντευτα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας» αναφέρει η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, σε μήνυμά της με την ευκαιρία εκδήλωσης που έγινε στη Μελβούρνη για να γιορταστεί η επιτυχημένη προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Αναφερόμενη στις σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Κύπρου, η Αυστραλή πρωθυπουργός, τόνισε ότι η θέση της Αυστραλίας για το Κυπριακό είναι
πάγια και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. «Είναι μια δυνατή σχέση, κτισμένη πάνω στην αλληλοεκτίμηση και την πεποίθησή μας, ότι θα επικρατήσει ειρήνη και δικαιοσύνη στην μεγαλόνησο».

Στο μεταξύ σε συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης του Ιουλίου που οργανώνουν οι κατά τόπους Επιτροπές της Αυστραλίας, για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 και την παράνομη κράτηση του 37% του κυπριακού εδάφους, την συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βάσει των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας, με θέμα τον προγραμματισμό για τις εκδηλώσεις Ιουλίου στη Βικτώρια.

Μιλώντας για την εκδήλωση που οργάνωσε η Σ.Ε.Κ.Α. με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της επιτυχημένης Προεδρίας της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρός της Κώστας Προκοπίου είπε:

«Με την εκδήλωση αυτή δείξαμε σε όλους ότι η οικονομική κρίση δεν μας έχει καταβάλει, το αντίθετο μάλιστα, η Κύπρος και ο κυπριακός λαός με τις δυνάμεις που διαθέτει και τη θέληση να αγωνιστεί και να αντεπεξέλθει τις δυσκολίες και τα οικονομικά προβλήματα, θα ξαναγυρίσει στην οικονομική ευρωστία που τον διέκρινε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα