Στο Παρίσι ο ΥΠΕΘΑ

Θέματα συντονισμού των δύο υπουργείων, καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο χωρών, που αφορούν σε θέματα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Μεσογείου θα συζητήσουν στη συνάντηση που θα έχουν στο Παρίσι ο υπ. Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Ένα από τα θέματα, που είναι στην ατζέντα των συζητήσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με Γάλλους Κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι και οι γαλλικές φρεγάτες τύπου Fremm και τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον για την ενοικίαση μίας γαλλικής Φρεγάτας και

δυο αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας. Μάλιστα έχει υπογραφεί και σχετική διμερή συμφωνία, ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας, αλλά έχει «παγώσει», λόγω οικονομικής αδυναμίας της Ελλάδας. Οι Γάλλοι όμως επανέρχονται και σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμείνουν να υλοποιηθεί η ελληνογαλλική εξοπλιστική συμφωνία, με ευνοϊκούς όρους για την Ελλάδα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα, θα επισκεφθεί και τη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού που διοργανώνεται στο Λε Μπουρζέ, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί -σε διμερές επίπεδο- και με Υπουργούς Άμυνας άλλων χωρών, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Παρίσι με την ευκαιρία της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης. Η Γαλλική αεροναυπηγική θα πραγματοποιήσει επίδειξη στο διεθνές αεροναυτικό σαλόνι του Le Bourget του γαλλικού μαχητικού 4++ γενιάς Rafale F3, που θα παρακολουθήσει και ο ΥΠΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος.

Χρήστος Καπούτσης

Keywords
Τυχαία Θέματα