Δύο όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση

Δύο πολεμικά όπλα, τύπου καλάσνικοφ, χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης, κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες έκνομες ενέργειες. Μία από τις βολίδες βρέθηκε στο παιδικό δωμάτιο της οικίας του πρέσβη, ενώ για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα και εξετάζονται από την αντιτρομοκρατική. Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή γύρω από το κτίριο, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, όπου έχουν συλλεχθεί πάνω από 60 κάλυκες.

«Το μόνο για το οποίο

δε νοιάζονται είναι η Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλία με δημοσιογράφους.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η επίθεση είχε ως στόχο την πρόκληση αποσταθεροποίησης, τη δημιουργία ανασφάλειας και να πληγεί η ελληνική προεδρία.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός. Της μετέφερε την απερίφραστη καταδίκη για την επίθεση και διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές αρχές θα πράξουν τα δέοντα για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Δεν θα τους αφήσουμε να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η σημερινή άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια, είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξητης Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό ομόλογό του, ο κ. Στάινμάγιερ, εξέφρασε ικανοποίηση για την άμεση κινητοποίηση των Αρχών.

Την επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δίνει αφορμή για τη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας. «Τέτοιου είδους ενέργειες δεν σχετίζονται σε καμιά περίπτωση με τους ειρηνικούς, κοινωνικούς, μαζικούς αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στις άδικες μνημονιακές πολιτικές», αναφέρει.

Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την «άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια» κατά της κατοικίας και της οικογένειας του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα.

«Απερίφραστα» καταδικάζει η ΔΗΜΑΡ την τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη. «Τέτοιου είδους ενέργειες πλήττουν τη δημοκρατία μας και προσβάλλουν την εικόνα της Ελλάδας» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

«Ευχαριστώ την ελληνική αστυνομία και την κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον», δήλωσε ο Γερμανός πρέσβης, προσθέτοντας πως όποιος και αν ευθύνεται για την πράξη δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών.



Keywords
Τυχαία Θέματα