Στο Κόσοβο η Κ. Άστον

Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον θα συναντηθεί σήμερα στην Πρίστινα με τους πολιτικούς εκπροσώπους του Κοσόβου.

Η κ. Άστον, η οποία βρίσκεται από χθες στην Πρίστινα, αρχίζει τον κύκλο επαφών με συνάντηση με την πρόεδρο Ατιφέτα Γιαχγιάγκα και τον πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι στη Βουλή του Κοσόβου.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα συζητήσει με τον κ. Θάτσι για την πορεία του διαλόγου με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων
Βελιγραδίου - Πρίστινας και τις προετοιμασίες για τον επόμενο γύρο του διαλόγου στις 20 Μαρτίου, στις Βρυξέλλες.

Προβλέπεται επίσης συνάντηση της κ. Άστον με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων του Κοσόβου στην οποία, όπως δήλωσε ο κ. Θάτσι θα διευκρινιστούν πιθανές ασάφειες στη διαδικασία του διαλόγου Πρίστινας - Βελιγραδίου. Το αντιπολιτευόμενο κίνημα "Αυτοδιάθεση" δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να συναντηθεί με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Η επίσκεψη της κ. Άστον, σύμφωνα με τον κ. Θάτσι αναμένεται να δώσει ώθηση για την επίτευξη συμφωνίας για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Βελιγράδι.

Ο κ. Θάτσι είπε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αναπληρωτή βοηθό υπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Ρίκερ για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς τόνισε χθες ότι παραμένει αμφίβολο αν η κ. Άστον θα επισκεφθεί και το Βελιγράδι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα