Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο

Το οικονομικό μοντέλο που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, με την κοινωνία και τους πολίτες όρθιους είναι, σύμφωνα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το μεγάλο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών. Κατά την ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ, στη συμπρωτεύουσα, ο Αλέξης Τσίπρας,

τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί τη βελτίωση της συμφωνίας, δίνοντας έμφαση στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Στις 2 μμ ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη - θα προηγηθεί, στις 10.30 το πρωί, συνάντησή του με τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη. Στις 7.30 το βράδυ θα μιλήσει στην Κοζάνη. Σήμερα ανακοινώνονται οι τελικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Λάρισα και το Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επικεφαλής του Επικρατείας αναμένεται να τεθεί ο Γιάννης Δραγασάκης ενώ ο πρώην υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα τεθεί επικεφαλής στην Β' Αθήνας. Στην Α' Πειραιά, επικεφαλής τίθεται ο Θοδωρής Δρίτσας. Στην Β' Πειραιά ο Δημήτρης Βίτσας. Στην περιφέρεια Αττικής ο Αριστείδης Μπαλτάς. Εκτός μένει ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ θα προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα, να σχηματίσουν έναν συνασπισμό ώστε να διαφυλαχθεί η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. «Όταν είναι για το καλό της χώρας, για την διασφάλιση της θέσης της στη ζώνη του ευρώ, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Την πρώτη θέση στο Νομό Αττικής και στην Β Πειραιά καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητα Επικεφαλής στην Α' Αθήνας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην Αχαΐα ο Κώστας Λαπαβίτσας, στην Β' Αθήνας ο Δημήτρης Στρατούλης, στην Α' Πειραιά ο Στάθης Λεουτσάκος, η Δέποινα Χαραλαμπίδου και η Λίτσα Αμμανατίδου σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Η Ραχήλ Μακρή μετακομίζει από την Κοζάνη όπου εξελέγη τις δύο προηγούμενες φορές , στην Αττική και στην περιφέρεια Κοζάνης ψήφο θα διεκδικήσει η Ευγενία Ουζουνίδου. το ψηφοδέλτιο της Β' Αθήνας συμπληρώνουν η Νάντια Βαλαβάνη και ο Κώστας Ήσυχος.

Πρόταση για τη διεξαγωγή debate με τους αρχηγούς των κομμάτων που είναι υποψήφιοι στην Κρήτη, έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, δηλαδή του ίδιου, και των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη. Στις 8 το βράδυ, ο επικεφαλής του Ποταμιού θα μιλήσει στο Μαρούσι.

"Ο λαός τα έχει δοκιμάσει και τα έχει δει σχεδόν όλα. Με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, μπορούμε να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί τον λαό", τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Λιβαδειά.

"Οι ΑΝ.ΕΛ. δεν θα συνεργαστούν με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ", τόνισε από το Βόλο ο Πάνος Καμμένος. Σήμερα θα περιοδεύσει σε Λάρισα και Φθιώτιδα, ενώ στις 7.30μμ, θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Στελέχη από τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΙΔΗΣΟ, το Ποτάμι και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, στις λίστες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής του Επικρατείας θα είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ η Φώφη Γεννηματά κατεβαίνει στη Β΄ Αθηνών και στην Αχαΐα.

Keywords
Τυχαία Θέματα