Στο 22% η ποινή για λειψές αποδείξεις

Στη λύση ενός ενιαίουσυντελεστή ποινής για τους φορολογούμενουςπου δεν θα συγκεντρώνουν την απαιτούμενηαξία των αποδείξεων, προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίεςτο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα, υπό τονΓιάννη Στουρνάρα, δίνοντας τέλος στασενάρια περί κλιμακωτής ποινής από 10-22% επί της αξίας των αποδείξεων πουλείπουν σε κάθε φορολογούμενο. Επίσης,την επέκταση των αντικειμενικών αξιώνσε όλες τις

περιοχές της χώρας μελετάτο Υπουργείο, με στόχο να υπάρξειβεβαιότητα και σταθερότητα στηνφορολογητέα βάση των ακινήτων και τωνσυναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες του φορολογικού. Ο κ. Στουρνάρας έδωσε εντολή για ένα απλό σύστημα για τις αποδείξεις, ενώ το πέναλτι που θα επιβάλλεται σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι συλλέγουν λειψές αποδείξεις θα ανέρχεται στο 22%.

Οι φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να ζητούν και να συλλέγουν αποδείξεις, η συνολική αξία των οποίων θα πρέπει να αντιστοιχεί στο 25% του εισοδήματος τους για να δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώπου προβλέπεται με τη νέα φορολογική κλίμακα.

Ωστόσο, όσοι δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, θα έχουν πέναλτι φόρου που θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που ισοδυναμεί με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ ετήσιουδηλωθέντος ή ετήσιου τεκμαρτού εισοδήματος.

Για το εάν το πέναλτι θα ανέρχεται στο 10% ή στο 22%, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα είναι το ανώτατο, ενώ ο εισπρακτικός στόχος από τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012 έχει επιτευχθεί καθώς συγκεντρώθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 1,052 δισ. ευρώ, έναντι 1,048 πέρυσι. Τέλος, στη σύσκεψη εξετάσθηκε και ο φόρος υπεραξίας επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα