Στο NBA o Καλάθης

Την απόκτηση των δικαιωμάτων του Νικ Καλάθη ανακοίνωσαν οι Grizzlies . Κάνει το άλμα στο ΝΒΑ ο ομογενής point guard μετά από τέσσερις σεζόν στην Ευρώπη.

Τρια χρόνια στον Παναθηναϊκό και μια σεζόν στην Λοκομοτίβ Κούμπαν ήταν ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να ωριμάσει αγωνιστικά και πνευματικά πριν το άλμα στο ΝΒΑ. Ο Νικ Καλάθης ήξερε ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί μια καλή ευκαιρία και δικαιώθηκε. Οι Grizzlies απέκτησαν τα δικαιώματά του από τους Dallas Mavericks

και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να υπογράψουν μαζί του πολυετές συμβόλαιο. Τον καλωσόρισαν μέσω του προφίλ τους στο Twitter, με τον ομογενή point guard να ευχαριστεί όσους του ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία και να αποχαιρετά ουσιαστικά την Λοκομοτίβ με την οποία κατέκτησε τη σεζόν που μας πέρασε το Eurocup.

O πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε γίνει draft το 2009, στο νούμερο 45. Οι Mavericks τον είχαν συνεχώς στο στόχαστρό τους, όμως φέτος το καλοκαίρι χρειάστηκαν οργανωτές και στράφηκαν σε εναλλακτικές λύσεις. Ο Gal Mekel ήταν το... international project τους, ενώ μέσω του Draft αποκτήθηκε ο Shane Larkin και μέσω της free agency ο Jose Calderon. Η επιθυμία του Καλάθη να παίξει στο ΝΒΑ πίεσε τους ανθρώπους της ομάδας του Dallas και εκείνοι παραχώρησαν τα δικαιώματά του στους Grizzlies, στους οποίους εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο 24χρονος οργανωτής θα αναλάβει τον ρόλο του back-up point guard, πίσω από τον Mike Conley.

O διεθνής με την Εθνική Ελλάδος αθλητής έχει "καλό όνομα" στις ΗΠΑ, χάρη στην θητεία του στο Πανεπιστήμιο της Florida από το 2007 μέχρι και το 2009. Εκτός όλων των άλλων, στο Memphis θα συναντήσει και τον κολλητό του, τον Κώστα Κουφό, τον οποίο οι Grizzlies απέκτησαν πρόσφατα από τους Denver Nuggets. Ναι, οι "Αρκούδες" θα είναι μια από τις ομάδες που θα παρακολουθήσουν στενά οι Ελληνες οπαδοί του ΝΒΑ την ερχόμενη σεζόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
SOCIAL MEDIA

"Grizzly" και επίσημα ο Καλάθης!
Που να 'σαι τώρα: Shawn Bradley
Πιστεύει στον εαυτό του ο Rivers
Tony Snell όπως λέμε… Kawhi Leonard;
Η ευκαιρία του Bradley
Δεν πάνε Las Vegas Hill/Gibson
Ψάχνονται για Καλάθη οι Grizzlies
Πάνε να το πάρουν οι Warriors
Στον Τελικό οι Suns
Utah Jazz: Τα… κλειδιά στον Favors
"Υπήρχε ήδη στο μυαλό μου"
Το απόλυτο rebuild των Cavaliers

PHOTO GALLERY
1 από 17 | NBA Draft Class 2013
More NBA galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα