Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2012 την Παρασκευή ανακοίνωσε ο Ευάγγελος
Βενιζέλος, ο οποίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Επίτροπο Όλι Ρεν, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα και με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αύριο θα συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο για την έγκρισή του.

Εν τω μεταξύ, κλιμακώνουν τις πιέσεις τους οι Ευρωπαίοι εταίροι μας προς τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, για έγγραφες δεσμεύσεις από τους συμμετέχοντες στη νέα κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα του νέου πακέτου βοήθειας. Μάλιστα σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι Βρυξέλλες απειλούν να αναβάλουν τη συνεδρίαση του αυριανού Eurogroup, που συνεδριάζει για την εκταμίευση της 6ης δόσης, αν δεν σταλούν τα συγκεκριμένα έγγραφα. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στην άρνησή του να υπογράψει τέτοιο κείμενο.

«Το Γιούρογκρουπ συνολικά περιμένει από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές να παράσχουν σαφείς και αδιαμφισβήτητες δεσμεύσεις για εφαρμογή της συμφωνίας και το περιμένουμε αυτό εγγράφως», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν θα υποδείξει «με ποιον ακριβώς τρόπο θα πρέπει αυτό να διατυπωθεί εγγράφως»
Keywords
Τυχαία Θέματα