Στις ΗΠΑ ο φερόμενος βομβιστής της Βεγγάζης

Ο αρχηγός μιας λιβυκής πολιτοφυλακής που είναι ύποπτος για την επίθεση εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Βεγγάζη, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί τέσσερις Αμερικανοί, έφθασε σήμερα το πρωί στην Ουάσινγκτον και κρατείται από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

"Ο Άχμεντ Αμπού Χατάλα κρατείται από τις δυνάμεις

της τάξης", δήλωσε ο Μπιλ Μίλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Ο Μίλερ δεν έκανε γνωστό πού κρατείται ο Χατάλα. Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν πει την Πέμπτη πως ο ύποπτος επρόκειτο να φθάσει στις ΗΠΑ αυτό το σαββατοκύριακο.

Το CNN και οι "Νιού Γιόρκ Τάιμς" ανέφεραν ότι ο Χατάλα μεταφέρθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον από το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο κρατούνταν αφότου είχε συλληφθεί στις 15 Ιουνίου.

Ο Χατάλα είχε μεταφερθεί στο αμφίβιο μεταγωγικό πολεμικό πλοίο New York μετά την απαγωγή του από αμερικανικές δυνάμεις των ειδικών επιχειρήσεων στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησαν στα περίχωρα της Βεγγάζης. Αναμένεται ότι θα δικασθεί από το αμερικανικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Ο αμερικανός πρεσβευτής Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 στη Βεγγάζη. Ο Χατάλα κατηγορείται για φόνο προσώπου σε ιδιοκτησία των ΗΠΑ, για μια παράβαση της νομοθεσίας περί οπλοκατοχής και για παροχή υλικής υποστήριξης στην τρομοκρατία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα