Στις 21 Ιουλίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χ.Α.

Με ενστάσεις και αιτήματα που υπέβαλαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατά τη σημερινή, 12η συνεδρίασή του. Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 21 Ιουλίου.

Στις τοποθετήσεις της υπεράσπισης επικράτησαν οι ενστάσεις ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος και της κλήσης που έλαβαν οι κατηγορούμενοι, θέσεις που υπέβαλαν και οι συνήγοροι των Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου.

Οι
συνήγοροί τους προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι στα συγκεκριμένα έγγραφα «πρεπει να καθορίζονται οι πράξεις με πληρότητα και ακρίβεια» ώστε «ο κατηγορούμενος να ενημερωθεί με λεπτομέρεια για την κατηγορία που αντιμετωπίζει και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του».

Επίσης, στο δικαστήριο τέθηκαν, από την πλευρά κάποιων εκ των κατηγορουμένων, θέματα ακυρότητας της προδικασίας, ένσταση με την οποία συντάχθηκε και η υπεράσπιση του βουλευτή Ι. Λαγού, αναφερόμενη επιπλέον στις διαρροές στοιχείων της δικογραφίας στον Τύπο «πριν ο κατηγορούμενος ενημερωθεί».
Κατά τους συνηγόρους του βουλευτή «επρόκειτο για πολιτική εντολή με στόχο την εξόντωση της Χρυσής Αυγής, όταν το κόμμα ανέβαινε δημοσκοπικά» που παραβίασε το δικαίωμα της δίκαιης δίκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα