Στήριξη Παπούλια στους πολυτέκνους

Τη στήριξή του στους Έλληνες πολύτεκνους και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα «έχει τις δυνατότητες να ζήσει και να δημιουργήσει», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα, την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Ο Κ. Παπούλιας συνεχάρη τους εκπροσώπους των 185.000 πολύτεκνων οικογενειών για τη δύναμή τους, ενώ, ακούγοντας κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξέφρασε την απορία «γιατί η Πολιτεία δεν καταλαβαίνει μερικά πολύ απλά πράγματα». Σημείωσε δε ότι έχει και
ο ίδιος κατ' επανάληψη προβεί στις απαραίτητες παραστάσεις.

Εκ μέρους των πολυτέκνων, ο Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Νικόλαος Φωτόπουλος αναγνώρισε το "αμέριστο και άοκνο» ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ευαισθησία του για την δημογραφική πορεία της χώρας, έκανε λόγο για «αντιπολυτεκνική πολιτική του κράτους» και, αναφερόμενος στα πρόσφατα οικονομικά μέτρα, σημείωσε ότι "εξομοιώνουν τους πολύτεκνους με τους αγάμους».

Ζήτησε δε «πιο δίκαιο καταμερισμό βαρών» και μεγαλύτερη κατανόηση από την Πολιτεία σε ζητήματα χωρίς οικονομικό κόστος, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων των υπουργείων Παιδείας και Υγείας. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο θέμα της εισαγωγής των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Keywords
Τυχαία Θέματα