Στην τελική ευθεία το πακέτο μέτρων

Συνεδριάζει αργότερα το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό, το οικονομικό επιτελείο, για να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το πακέτο των μέτρων, ενόψει του αυριανού Euro Working Group και της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup την Τετάρτη. Στο μεταξύ σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση της τρόικας που φέρεται να παρουσιάστηκε στο Euro Working

Group της Πέμπτης και δημοσιεύει το Der Spiegel, προτείνεται νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Επίσης προβλέπει 150 νέες μεταρρυθμίσεις και κοστολογεί την διετή επιμήκυνση στα 30 έως 38 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αρνητικός στην προοπτική νέας αναδιάρθρωσης, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ εκτιμά ως ρεαλιστικότερη την πρόταση περί επαναγοράς ομολόγων, με νέα δάνεια, στην τιμή της αγοράς.

Το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα βρεθεί μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της αυριανής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα