Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις

Στην Αθήνα έχουν επιστρέψει οι επικεφαλής της τρόικας για να αρχίσει τη Δευτέρα ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων. Οι επικεφαλής θα γίνουν δεκτοί, στις 6μμ, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στις 2μμ θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος θα τους παρουσιάσει
τις ελληνικές προτάσεις για το πακέτο των μέτρων, ύψους περίπου 14 δισ. ευρώ, μετά και την κατ' αρχήν συμφωνία των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Τη Δευτέρα εξάλλου, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να παρουσιάσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2013, το οποίο θα περιλαμβάνει και το νέο πακέτο μέτρων, δηλαδή: μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα με ταυτόχρονη λήψη νέων φορολογικών μέτρων, ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.
                                                                                                                                                                               Η τρόικα επιμένει, πάντως, στο μέτρο της διαθεσιμότητας 15.000 υπαλλήλων, γεγονός που υποκρύπτει απολύσεις, παραδέχτηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ωστόσο ο κ. Μανιτάκης διευκρινίζει ότι ο ίδιος θεωρεί θεσμικά αυθαίρετη την πρόταση, ενώ κάνει λόγο για μέτρο που θα επέφερε παράλυση στη δημόσια διοίκηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα