Στην τελική ευθεία για τη ρύθμιση

Τη διευθέτηση τεχνικών εκκρεμοτήτων από την Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και την τελική έγκριση από την τρόικα αναμένει το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να νομοθετηθεί η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ
9,84, στη ρύθμιση προβλέπεται τετραετές πάγωμα της καταβολής της δανειακής δόσης και καταβολή μόνο των τόκων με προνομιακό επιτόκιο κάτω του 1,5%, με ενδιάμεση επαναξιολόγηση των κριτηρίων στα δύο χρόνια. Στην περίπτωση των ανέργων, προβλέπεται αναστολή καταβολής και των τόκων.

Υπενθυμίζεται ότι στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ και έχει μειωθεί το εισόδημά τους την τελευταία τριετία πάνω από 35%. Επίσης, οι ευπαθείς ομάδες όπως άνεργοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια πάσχοντες και άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται να διευκολυνθούν περίπου 200.000 περιπτώσεις δανειοληπτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα