Στην Ουγγαρία ο Δ. Κούρκουλας

Θέματα διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Ουγγαρίας ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε σήμερα στη Βουδαπέστη, με μέλη της ουγγρικής κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Στις πρωινές συνομιλίες του κ. Κούρκουλα με τον Ούγγρο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Εξωτερικού Εμπορίου, Πέτερ
Σιγιάρτο, συμφωνήθηκε να καταβληθούν κοινές προσπάθειες ώστε να σταματήσει η συνεχιζόμενη μείωση του εξωτερικού εμπορίου και να διερευνηθούν από κοινού οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

Συμφωνήθηκε, επίσης, η περαιτέρω διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας στον τουρισμό, καθώς και μια κοινή στάση των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό, τι αφορά την εξασφάλιση κοινοτικών πόρων για αναπτυξιακά έργα στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει τη Βουδαπέστη με την Αθήνα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση με τον Πέτερ Γκότφριντ, σύμβουλο για ευρωπαϊκά θέματα του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν και αργότερα ακολούθησαν συνομιλίες με την Ουγγαρέζα ομόλογό του, υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ενικο Γκιέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα