Στην κόψη του ξυραφιού η τρικομματική

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εμμένουν στη θέση τους για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, με το Μέγαρο Μαξίμου να τονίζει πως η ΕΡΤ ως είχε δεν υφίσταται. «Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται», λέει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Η μη εκτέλεση της προσωρινής

διαταγής, αποτελεί παράνομη ενέργεια», αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά. Παρέμβαση και από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. «Ελπίζω αυτοί που διαχειρίζονται τα πράγματα να έχουν μυαλό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός είναι έκθετος, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται το απόγευμα η τροπολογία που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία έχει ενταχθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μην έρθει η τροπολογία, ούτε σε συζήτηση ούτε σε ψηφοφορία, επικαλούμενη την τυπικότητα του κανονισμού της Βουλής, την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εμφανίζονται θετικοί στην ψήφισή της, εφόσον ακολουθηθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Το θέμα της ΕΡΤ απασχόλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, και τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, όπου κυριάρχησε η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ενώ σε ότι αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η πιλοτική εφαρμογή του, μετατίθεται τουλάχιστον για το 2014.

«Είναι αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας να κηρύξει άκυρες ή έγκυρες τις αποφάσεις. Εμείς δεν μπορούμε να ακυρώσουμε τις υπουργικές αποφάσεις» ανέφερε, σχετικά με το θέμα κλεισίματος της ΕΡΤ και της σχετικής απόφασης του ΣτΕ, ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), Ιωάννης Λασκαρίδης.

«Περιμένουμε να αποφασίσει η κυβέρνηση τι θα κάνει με το θέμα» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι η ΕΡΤ δεν εξέπεμπε με άδεια του ΕΣΡ, αλλά με διάταξη νόμου. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε αίτημα από την πλευρά της ΝΕΡΙΤ (υπουργείο Οικονομικών) για εκπομπή.

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου αύριο, στις 6μμ, έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι συνδικαλιστές εκφράζουν την αντίθεση τους στην τακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που εφαρμόζει η κυβέρνηση ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν την κατάληψη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευή οι εργαζόμενοι, μουσικοί, χορωδοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, με απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, που έγινε το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Προηγούμενη είδηση

Keywords
Τυχαία Θέματα