Στην ευρωζώνη η Ελλάδα το 2013

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από την ευρωζώνη το 2013, εξέφρασε ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιοργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του στην Tagesspiegel, τονίζοντας ότι οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων ότι η χώρα μας θα βγει από το ευρώ το 2012, δεν ήταν εύστοχες. «Το ευρώ είναι πιο σταθερό τώρα από ό,τι ήταν πριν από 12 μήνες και η ευρωζώνη είναι πιο ικανή τώρα να διαχειριστεί την τρέχουσα κρίση κρατικού χρέους, αν και οι μεταρρυθμίσεις και οι προσπάθειες για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, θα διαρκέσουν χρόνια», ανέφερε ο Άσμουσεν. Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει, ενώ επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει το ενιαίο νόμισμα.

Ο κ. Άσμουσεν υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενδείξεις για άνοδο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ότι στη διάρκεια του επομένου έτους ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει από το επίπεδο του 2%. Η ΕΚΤ προέβλεψε νωρίτερα στο μήνα ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 1,6% το 2013, σε σχέση με το 2,5% του 2012.

Στη συνέντευξή του ακόμη προειδοποίησε τη Γερμανία να μην «συνηθίσει» στην τρέχουσα ικανότητά της να εκδίδει 10ετή ομόλογα με επιτόκιο 1,5%, κάτι που αποκάλεσε «μη κανονικό».

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα