Στην Αθήνα ο Morrissey

Σε όσους δεν λέει κάτι το όνομα Morrissey (Μόρισεϊ), τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει το θρυλικό συγκρότημα «The Smiths».Ο άλλοτε φροντ μαν του γκρουπ θα επισκεφθεί για πρώτη φορά τη χώρα μας για ένα μοναδικό live, την Δευτέρα 16 Ιουλίου, στο Θέατρο του Λυκαβηττού.


Ο κατά κόσμον Steven Patrick Morrissey το 1982 μαζί με τον κιθαρίστα Johnny Marr, ίδρυσαν τους Smiths.

Μεσουράνησαν την δεκαετία του 80, ενώ το 1987 διαλύθηκαν λόγω διαφωνιών, αφήνοντας όμως τραγούδια - διαμάντια.

Βέβαια μια προσωπικότητα όπως αυτή του Morrissey, δε θα μπορούσε να σταματήσει να εκφράζεται μέσω της μουσικής και συνέχισε την μουσική του καριέρα. Από το 1988 και μετά η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη.

Το Rolling Stone τον χαρακτηρίζει έναν από τους κορυφαίους τραγουδιστές όλων των εποχών, το BBC ως μια από τις επιδραστικές φιγούρες στην ιστορία της Βρετανικής ποπ και ο Independent γράφει ότι οι περισσότεροι ποπ σταρς πρέπει να έχουν πεθάνει πριν φτάσουν την φήμη που έχει αποκτήσει ο Μοrrissey στην διάρκεια της ζωής του. Πανεπιστημιακά συγγράμματα τον έχουν συγκρίνει με τον Όσκαρ Γουάιλντ και τον Σάμουελ Μπέκετ.

Ο Μorrissey δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση σούπερ σταρ. Είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης που έχει καταφέρει να κάνει την τέχνη του ζωή και το αντίστροφο. Είναι μια από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις δημιουργών, που τόλμησε να σπάσει τα όρια που το σταρ σίστεμ ορίζει και να χρησιμοποιήσει την μουσική του για να προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο γύρω του: είτε για την εναντίωση του στην Θάτσερ και τον Μπους, είτε για την θρησκεία και την σεξουαλικότητα και πολλά άλλα δύσκολα θέματα, ο Μorrissey ποτέ δεν δίστασε να εκφράσει τις πεποιθήσεις του, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι με την δική του φήμη δεν διανοούνται να αρθρώσουν ούτε λέξη, φοβούμενοι για την καριέρα τους.


Και ακριβώς γι΄αυτόν τον λόγο είναι τόσο σημαντικός σε τόσο πολλούς ανθρώπους άνα τον πλανήτη. Γι΄αυτό και οι οπαδοί του είναι τόσο αφοσιωμένοι σε αυτόν και είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που συνεχίζει επί δεκαετίες, να γεμίζει μεγάλα venus σε πάρα πολλές χώρες, Γι΄αυτό η καριέρα του περιλαμβάνει τόσα πολλά κλασικά τραγούδια και άλμπουμς.


Πόσοι καλλιτέχνες μπορούν να περιφανεύονται ότι έχουν γράψει διαμάντια όπως τα: Everyday Is Like Sunday, The More You Ignore Me The Closer I get, Irish Blood, English Heart, We hate It When Our Friends Become Successfull, Suedehead, Boxers, First Of The Gang To Die, You Have Killed Me, That As How People Grow Up, Our Frank, The Last Of The Famous International Playboys, I Have Forgiven Jesus και δεκάδες άλλα.


Την Δευτέρα στις 16 Ιουλίου λοιπόν, ο μεγάλος Μorrissey θα βρίσκεται στο πιο όμορφο καλοκαιρινό συναυλιακό χώρο της Αθήνας, το θέατρο του Λυκαβηττού, για να μας δείξει τι είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης της ποπ μουσικής.
Αυτή θα είναι η κορυφαία νύχτα του συναυλιακού καλοκαιριού.

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
Προπώληση:
Τα πρώτα 100 εισητήρια κοστίζουν 30 ευρώ και πωλούνται στο www.ticket

Keywords
Τυχαία Θέματα