Στην αντεπίθεση η «Sony»

Η ιαπωνική εταιρεία Sony ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον πρώτο τηςυπολογιστή-ταμπλέτα (tablet PC), θέτοντας υψηλούς στόχους, καθώςφιλοδοξεί πολύ γρήγορα, μέσα σε ένα χρόνο το πολύ, να έχει καταλάβει τηδεύτερη θέση, στη διεθνή αγορά που, προς το παρόν, κυριαρχείται από τοiPad της Apple.

    H νέα συσκευή, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδροςτης Sony
Κουνιμάσα Σουζούκι, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και τοBBC, θα χρησιμοποιεί λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Android 3.0, ενώένα από τα δύο σχεδιαζόμενα μοντέλα θα έχει διπλή οθόνη.

   Η εμπορική επιτυχία του iPad έχει ωθήσει άλλες μεγάλες εταιρείεςηλεκτρονικών, όπως την κορεατική Samsung και την ταϊβανέζικη HTC, νακυκλοφορήσουν τις δικές τους ταμπλέτες στην αγορά. Σύμφωνα με τηνεταιρία ερευνών Gartner, οι παγκόσμιες πωλήσεις tablets εκτιμάται ότιθα τετραπλασιαστούν μέσα στην επόμενη τετραετία, φτάνοντας τα 294 εκατ.συσκευές. Λόγω ακριβώς του γενικευμένου ενδιαφέροντος για αυτό τοκομμάτι της αγοράς, αρκετοί αναλυτές θεωρούν υπερβολικά αισιόδοξο τονστόχο της Sony (που έχει μια μακρόχρονη εταιρική συνεργασία με τησουηδική Ericsson) να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση τόσο γρήγορα.

   Εξάλλου, η εταιρεία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εργάζεταιπυρετωδώς για να αποκαταστήσει το δίκτυο του Playstation, καθώς ησχετική υπηρεσία για τους απανταχού online παίκτες τέθηκε εκτόςλειτουργίας από τις 20 Απριλίου, μαζί με την μουσική υπηρεσία Qriocity,μετά από επίθεση χάκερ.

   Το Playstation Network και το Qriocity συνδέουν τις παιγνιδοκονσόλεςPS3, μέσω διαδικτύου, με παιγνίδια, ταινίες, τραγούδια και άλλο ψηφιακόπεριεχόμενο. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν,ακόμα, να προσδιοριστεί πότε οι υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν.

   Οι τεχνικοί της Sony ερευνούν το πρόβλημα και προσπαθούν να βελτιώσουντις "άμυνες" τους, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. «Οιπροσπάθειές μας επικεντρώνονται στο να ξαναστήσουμε το σύστημά μας,ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την υποδομή του δικτύου μας», δήλωσε τοστέλεχος της εταιρίας Πάτρικ Σίμπολντ. Οι κάτοχοι του Playstation, προςτο παρόν, πρέπει να αρκεστούν στο να παίζουν παιγνίδια εκτός δικτύου(offline) και δεν μπορούν να "κατεβάζουν" βιντεοταινίες και άλλοπεριεχόμενο.

   Ηεταιρεία, πάντως, δεν έχει διευκρινίσει ακόμα αν εντόπισε κάποιον ένοχογια την "εισβολή" στο δίκτυο του Playstation. Πρόσφατα, η οργάνωσηακτιβιστών Anonymous είχε δηλώσει ότι θα "εκδικηθεί" τη Sony, επειδή ητελευταία ανακοίνωσε ότι θα ελάμβανε νομικά μέτρα εναντίον όσων"έσπασαν" την κονσόλα PS3 και άλλαξαν το λειτουργικό σύστημά της. Δύοχάκερ έχουν εντοπιστεί και ο ένας ήδη ήρθε σε εξωδικαστικό διακανονισμόμε τη Sony. Τα "ανώνυμα" μέλη της οργάνωσης Anonymous ισχυρίζονται ότιέχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με τις παιγνιδο-συσκευές πουαγόρασαν, ακόμα και να τις τροποποιήσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα