Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο

Σήμερα εκτός απροόπτου κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις, το οποίο θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλιου το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση εξακολουθεί να αποτελεί σημείο τριβής για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί τέτοια ρύθμιση, λέγοντας ότι θα γίνει

προσπάθεια για τον Ιούνιο. Το ΠΑΣΟΚ επανήλθε, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο από τη Βουλή να τονίζει ότι η συνολική απόδοση του ΦΠΑ το 2011, 2012 σε συνδυασμό με τη μείωση του ελλείμματος του 2012 και την επίτευξη πλέον πρωτογενών πλεονασμάτων, επιτρέπουν να τεθεί άμεσα η μείωση του ΦΠΑ.

«Σε προκαλεί να φοροδιαφύγεις όταν ο ΦΠΑ είναι το ένα τέταρτο της τιμής πώλησης ενός προϊόντος», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 984 και τους ΝεκτάριοΝώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Ένωσης αλυσίδων ταχυφαγείων Θανάσης Παπανικολάου.

Αντιδράσεις κομμάτων και συνδικάτων

Για «ένα νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «το μεν ΠΑΣΟΚ ανοίγει υποκριτικά το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση λίγες μέρες μετά και τη δική του συμφωνία με την τρόικα για να μην υπάρξει μείωσή του, ο δε υπουργός Οικονομικών το παραπέμπει για τον Ιούνιο μετά από νέες «επιτυχημένες» διαπραγματεύσεις, εφόσον «πάνε καλά τα δημοσιονομικά πράγματα».

Το ΚΚΕ επισημαίνει πως «είναι προκλητική και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού η προσπάθεια των κυβερνητικών συνεταίρων ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να εμφανιστούν ότι διαφοροποιούνται σε επιμέρους πλευρές των κυβερνητικών μέτρων, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη στάση τους και να αθωώσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή με το οποίο ανοίγει ο δρόμος, όπως σημειώνει, για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ την Κυριακή το απόγευμα διοργανώνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα