Στη Μυτιλήνη Αβραμόπουλος- Άσελμπορν

Στη Μυτιλήνη θα βρεθούν την Παρασκευή, ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν.

Οι δύο αξιωματούχοι θα βρεθούν στο νησί στον απόηχο ενός ακόμη τραγικού ναυαγίου που σημειώθηκε την Πέμπτη ανοιχτά του Μολύβου, με θύματα δύο γυναίκες, έναν άνδρα και τέσσερα παιδιά

-μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος. Θα επισκεφθούν και το Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα λειτουργήσει το πρώτο "HotSpot".

Στις 16.00 οι κκ Αβραμόπουλος και Άσελμπορν, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Αντριπροσωπείας της Ευρωπαικής Ένωσης στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Ασύλου διαψεύδει την πληροφορία ότι οι μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα με τους πρώτους Σύρους πρόσφυγες να κατευθύνονται στο Λουξεμβούργο, καθώς όπως σημειώνεται από την Υπηρεσία, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που πρέπει να προηγηθεί της μετεγκατάστασης. Όπως έχει επισημάνει ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τις 15 Νοέμβρη.

Εν τω μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν το πρωί της Παρασκευής με το πλοίο ΑΡΙΑΔΝΗ από Μυτιλήνη άλλοι 1.140 πρόσφυγες. Οι περισσότεροι από το πλοιο «Αριάδνη» φτάνουν τμηματικά στην πλατεία Βικτωρίας όπου υπάρχουν σταθμευμένα αστικά λεωφορεία προκειμένου να τους μεταφέρουν στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου.


Νωρίτερα εκτελέστηκε το πρώτο δρομολόγιο που μετέφερε περίπου 150 προσφυγες, συνοδεία αστυνομικής δύναμης. Στην πλατεία βρίσκονται περίπου 250 πρόσφυγες οι οποίοι θα μεταφερθούν και αυτοί αργότερα με το επόμενο δρομολόγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα