Στη δημοσιότητα φωτογραφίες συλληφθέντα για πορνογραφία ανηλίκων

Φωτογραφίες του 22χρονου Κων/νου Ματεμτζή από το Βόλο, ο οποίος συνελήφθη την 13η-5-2015 από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αττική, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων μέσω διαδικτύου, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, για τυχόν πρόσθετα στοιχεία που μπορεί να προκύψουν από μαρτυρίες πολιτών για την δράση του.

Η κίνηση αυτή της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, όπως και η δημοσιοποίηση παλαιότερα, των στοιχείων ταυτότητας του κατηγορούμενου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος εντοπίστηκε ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε μετά από καταγγελία 14χρονης ότι άγνωστος χρήστης του facebook έκανε μοντάζ, προσαρμόζοντας το πρόσωπό της σε σώμα γυμνής γυναίκας, εκβιάζοντας την προκειμένου να του αποστείλει δικό της γυμνό βίντεο.

Όταν όμως η ανήλικη υπέκυψε στον εκβιασμό του, συνέχισε να την εκβιάζει ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο το υλικό που του έστειλε, ζητώντας όλο και περισσότερα βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.

Η Αστυνομία ζητά, όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα του 22χρονου, να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr, με την διαβεβαίωση της εξασφάλισης της ανωνυμίας και του απορρήτου της επικοινωνίας.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perfo...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα