Στη Χάγη ο Ράτκο Μλάντιτς

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον χαιρέτισε σήμερα την μεταφορά του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς στο Διεθνές Ποινικό δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη.

"Χαιρετίζω τη μεταφορά του Ράτκο Μλάντιτς στο ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Είναι μια σημαντική στιγμή για τη συμφιλίωση στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και για τη διεθνή δικαιοσύνη", τονίζει η Αστον σε ανακοίνωσή της.

"Οι σκέψεις μας είναι
με αυτούς που υπέφεραν και έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στη διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και ειδικά στη Σερβία-Ερζεγοβίνη", υπογραμμίζει η ίδια.

"Η δίκη του Μλάντιτς ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα συμβάλει στο να λάμψει η αλήθεια και θα εκπληρώσει το καθήκον της δικαιοσύνης προς τα θύματα και τις οικογένειές τους", καταλήγει η ανακοίνωση της Αστον.

Ο Μλάντιτς, 69 ετών, διέφευγε επί 16 χρόνια και συνελήφθη στην Σερβία. Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα