Στη Blue Flag 2013 η Ελλάδα

Σε διεθνή στρατιωτική άσκηση, προηγμένης τεχνολογίας υψηλού επίπεδου, που γίνεται στο Ισραήλ, μετέχει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Στην άσκηση με την κωδική επωνυμία "Blue Flag 2013" που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την 29η Νοεμβρίου, μετέχουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με σμήνος τεσσάρων F-16 Block 52+ της 115 Πτέρυγας Μάχης από την Αεροπορική Βάση της Σούδας, καθώς επίσης και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130H. Ανάλογη είναι και η συμμετοχή της Ιταλικής Πολεμικής αεροπορίες με αεροσκάφη Tornado, ενώ το Ισραήλ, μετέχει στη "Blue Flag" με μαχητικά αεροσκάφη F-15C/D και F-16C/D Block.30/52 . Οι αμερικανοί μετέχουν με πληθώρα στρατιωτικών μέσων μεταξύ αυτών και τα μαχητικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle και ιπτάμενα ραντάρ. Τα στρατιωτικά μέσα των Πολεμικών Αεροποριών, που συμμετέχουν στην άσκηση, θα βρίσκονται στην Αεροπορική Βάση Ovda, στο Νοτιοανατολικό Ισραήλ.

Η άσκηση σχεδιάζεται και διευθύνεται από το Ισραήλ, γι' αυτό δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το ακριβές περιεχόμενο της άσκησης, επειδή οι Ισραηλινοί δεν δημοσιοποιούν τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες.

Χρήστος Καπούτσης
Keywords