Στη Blue Flag 2013 η Ελλάδα

Σε διεθνή στρατιωτική άσκηση, προηγμένης τεχνολογίας υψηλού επίπεδου, που γίνεται στο Ισραήλ, μετέχει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Στην άσκηση με την κωδική επωνυμία "Blue Flag 2013" που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την 29η Νοεμβρίου, μετέχουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με σμήνος τεσσάρων F-16 Block 52+ της 115 Πτέρυγας
Μάχης από την Αεροπορική Βάση της Σούδας, καθώς επίσης και ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130H. Ανάλογη είναι και η συμμετοχή της Ιταλικής Πολεμικής αεροπορίες με αεροσκάφη Tornado, ενώ το Ισραήλ, μετέχει στη "Blue Flag" με μαχητικά αεροσκάφη F-15C/D και F-16C/D Block.30/52 . Οι αμερικανοί μετέχουν με πληθώρα στρατιωτικών μέσων μεταξύ αυτών και τα μαχητικά αεροσκάφη F-15E Strike Eagle και ιπτάμενα ραντάρ. Τα στρατιωτικά μέσα των Πολεμικών Αεροποριών, που συμμετέχουν στην άσκηση, θα βρίσκονται στην Αεροπορική Βάση Ovda, στο Νοτιοανατολικό Ισραήλ.

Η άσκηση σχεδιάζεται και διευθύνεται από το Ισραήλ, γι' αυτό δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το ακριβές περιεχόμενο της άσκησης, επειδή οι Ισραηλινοί δεν δημοσιοποιούν τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες.

Χρήστος Καπούτσης
Keywords
Τυχαία Θέματα