«Στάζει μέλι» ο Κλίντον για Ομπάμα

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον εμφανίζεται σε ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα και πλέκει το εγκώμιό του, κυρίως για την "αξιέπαινη" απόφασή του να σκοτώσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

"Επέλεξε τον πιο δύσκολο και τον πιο αξιέπαινο δρόμο", εξηγεί ο Κλίντον στα τελευταία λεπτά του 17λεπτου ντοκιμαντέρ, που

εξυμνεί τον Ομπάμα. Η ταινία αυτή, που τιτλοφορείται "Ο δρόμος που κάναμε" έχει προγραμματιστεί να προβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Την αφήγηση έχει αναλάβει ο ηθοποιός Τομ Χανκς και τη σκηνοθεσία ο βραβευμένος με Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ "Μια άβολη αλήθεια", Ντέιβις Γκούγκενχαϊμ.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια προσπάθεια των συνεργατών του Ομπάμα να δείξουν τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει καθημερινά ο πρόεδρος και τον τρόπο, με τον οποίο λαμβάνει τις αποφάσεις του σε δύσκολους καιρούς.

Ο Κλίντον, ο μοναδικός Δημοκρατικός πρόεδρος που έχει κερδίσει δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις από την εποχή του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, αναμένεται ότι θα συμμετάσχει σε πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ομπάμα.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν βελτιωθεί πολύ από το 2008, όταν ο Κλίντον είχε ταχθεί υπέρ της συζύγου του, της Χίλαρι Κλίντον, που διεκδικούσε τότε το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος απέναντι στον Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα