«Σταθερή η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας»

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας παραμένει «ακόμη πολύ σταθερή», παρά την υποβάθμισή της από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Moody's υποβάθμισε χθες το βράδυ την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας
από ΑΑΑ σε Αa1, με αρνητική προοπτική. Ωστόσο «το αξιόχρεο της Γαλλίας παραμένει ακόμη πολύ σταθερό», σημείωσε ο Σόιμπλε, ζητώντας να αποφευχθεί οποιαδήποτε δραματοποίηση της υποβάθμισης αυτής σε ομιλία του ενώπιον των Γερμανών βουλευτών.

«Ο κύριος εταίρος μας έλαβε μια μικρή προειδοποίηση από έναν οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης (...). Οφείλουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε δραματοποίηση», σημείωσε σε ομιλία του στην Μπούντεσταγκ για το θέμα του γερμανικού προϋπολογισμού για το 2013.

«Έχουμε κάθε συμφέρον να σταθούμε, ο καθένας στην Ευρώπη, στο ύψος των καθηκόντων και των ευθυνών μας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας από τον Moody's ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι αυτή ήταν μια «κύρωση για τη διαχείριση του παρελθόντος», η οποία πρέπει να παροτρύνει την κυβέρνηση «να υλοποιήσει γρήγορα» τις μεταρρυθμίσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα