Στα ημιτελικά η Αργεντινή

Η ιστορία επαναλήφθηκε και η Αργεντινή με γκολ του Ιγκουαΐν νίκησε 1-0 το Βέλγιο στην Μπραζίλια και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, 28 χρόνια μετά την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων σε Μουντιάλ, όταν με δύο γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα η «αλμπισελέστε» προκρίθηκε στον τελικό του 1986, κατακτώντας το Κύπελλο στο Μεξικό.

Να σημειωθεί επίσης ότι η σημερινή ήταν η 91η συμμετοχή

του Λιονέλ Μέσι στην Εθνική ομάδα. Ο «ψύλλος» έφτασε τον Μαραντόνα στην έκτη θέση και θα τον αφήσει πολύ πίσω, όπως και τους υπόλοιπους λογικά, αφού από τους εν ενεργεία διεθνείς περισσότερες συμμετοχές έχει μόνο ο Μασεράνο (103).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Αργεντινή αλλά καταστροφικά για τους Βέλγους, οι οποίοι από το 8ο μόλις λεπτό κυνηγούσαν την ανατροπή του σκορ.

Στο σημείο εκείνο ο Μέσι έκλεψε μια μπάλα στη μεσαία γραμμή και βρήκε τον Ντι Μαρία, η πάσα του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης κόντραρε και ο δεινός σκόρερ Ιγκουαΐν χωρίς κοντρόλ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Κουρτουά, που έμεινε όρθιος καθώς η ταχύτητα της εκτέλεσης ήταν απίστευτη.

Η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια είχε πετύχει το στόχο της, που ήταν ο αιφνιδιασμός με ένα γρήγορο γκολ και επειδή μετά τη φάση των ομίλων όλες οι ομάδες πια είναι ολοφάνερο ότι πορεύονται με το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», θέλησαν να πατήσουν με σιγουριά στο 1-0 αποφεύγοντας το θεαματικό παιχνίδι προς χάριν της ουσίας, δηλαδή της πρόκρισης.

Η «αλμπισελέστε» είχε την κατοχή της μπάλας και την κυκλοφορούσε καλά απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους», που δεν πίεζαν αρκετά καθώς γνώριζαν πόσο εύκολα μπορούν να σπάσουν το πρέσιγκ οι Αργεντινοί και με τον Μέσι «μετρ» των ασίστ αλλά και εκτελεστή να αυξήσουν τη διαφορά στο σκορ.

Ένα δυνατό σουτ του Ντε Μπρούιν στο 26ο λεπτό δεν δυσκόλεψε τον Ρομέρο που απέκρουσε, στο 28΄ ο Κομπανί κόντραρε σωτήρια το σουτ του Ντι Μαρία από απίστευτη πάσα του Μέσι, ενώ στην ίδια φάση ο πολύτιμος για την Εθνική Αργεντινής ακραίος ένιωσε «τσίμπημα» και λίγο αργότερα (33΄) έγινε αλλαγή για να γλιτώσει τα χειρότερα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα μόλις άστοχο σουτ του Μέσι στο 39΄, σε εκτέλεση φάουλ που είχε κερδίσει ο ίδιος ντριμπλάροντας τέσσερις (!) Βέλγους, ενώ στη μοναδική ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο το Βέλγιο παραλίγο να ισοφαρίσει στο 42΄, με την κεφαλιά του Μιραλάς στη σέντρα του Βερτόγκεν να περνά μόλις άουτ.

Με το χρόνο να έχει μείνει μισός πια, οι παίκτες του Μαρκ Βίλμοτς δεν είχαν άλλη επιλογή στην επανάληψη από το να πιέσουν. Αυτό λίγο έλειψε να έχει το αντίτιμό του, καθώς στο 55΄ ο Ιγκουαΐν με απίστευτη κούρσα περίπου 50 μέτρων πέρασε τον Κομπανί και πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά, χάνοντας την ευκαιρία του αγώνα.

Με το παιχνίδι της ομάδας του «μπλοκαρισμένο» και τον Αζάρ «εξαφανισμένο» από το γήπεδο, ο Βίλμοτς έπαιξε το τελευταίο χαρτί του ρίχνοντας στο παιχνίδι Λουκάκου και Μέρτενς και «εγκαθιστώντας» τον Φελαΐνί στην περιοχή του Ρομέρο, καθώς το Βέλγιο επέλεξε να οδηγήσει το παιχνίδι στη δύναμη και με σέντρες να γίνει προσπάθεια αξιοποίησης των μεγάλων κορμιών των παικτών του.

Η επιλογή παραλίγο να αποδώσει καρπούς στο 61΄, αλλά η κεφαλιά του Φελαϊνί στη σέντρα του Βερντόγκεν πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 65΄ ο Ρομέρο δεν αιφνιδιάστηκε από την επικίνδυνη προβολή του Γκαράι.

Στο 85΄ ένα πολύ καλό σουτ του Ντε Μπρούιν κόντραρε και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, για να χάσει ο Μέσι πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν νικήθηκε από τον Κουρτουά στο μοναδικό τετ α τετ με τον Βέλγο τερματοφύλακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα