Στα διεθνή ΜΜΕ η κρίση λόγω αντιρατσιστικού

Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης το σκηνικό κρίσης στη συγκυβέρνηση, με τα ρεπορτάζ να βλέπουν κίνδυνο ρήγματος στον ήδη εύθραυστο, όπως τονίζουν, κυβερνητικό συνασπισμό, με αιχμή την υπόθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Δημοσιεύματα στους New York Times, τον Guardian, το Associated Press και τη γερμανική Sueddeutche Zeitung, χαρακτηρίζουν το
θέμα ως τη σημαντικότερη διαμάχη από το σχηματισμό της κυβέρνησης, στέκονται και στο εσωτερικό της ΝΔ, μιλώντας για διχασμό, και δεν παραλείπουν να κάνουν αναφορές και στη Χρυσή Αυγή, γράφοντας ότι «παίρνει θάρρος από την ανοδική δυναμική της».

Η απόφαση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να προωθήσουν από κοινού στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο Ρουπακιώτη προκαλεί έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τα ΝΕΑ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ΝΔ προαναγγέλλει καταψήφιση της πρότασης, εφόσον αυτή τεθεί τελικά σε ψηφοφορία στην ολομέλεια.

Τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στην πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου αναμένεται να γνωστοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, το μεσημέρι, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα