Στα χέρια του Ντάισελμπλουμ η λίστα

Σταχέρια του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ βρίσκεταιη λίστατης ελληνικής κυβέρνησης με τις επτάδιαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πουαπέστειλε ο υπουργός Οικονομικών ΓιάνηςΒαρουφάκης. Στηνεπιστολή που τις συνοδεύει επισημαίνεταιότι "είναι απαραίτητο να ξεκινήσουνοι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας καιτων θεσμών, ώστε οι συγκεκριμένεςμεταρρυθμίσεις να αποτελέσουν μια πρώτηδέσμη συμφωνίας εν όψει της ολοκλήρωσηςτης συμφωνίας τον Απρίλιο".

Ηλίστα θα βρεθεί στο επίκεντρο τουEurogroup της Δευτέρας, χωρίς

ωστόσο νααναμένεται απόφαση για την εκταμίευσημέρους της τελευταίας δόσης του δεύτερουπακέτου βοήθειας, σύμφωνα τουλάχιστονμε αξιωματούχο της ευρωζώνης, κι αυτό,γιατί- όπως εξηγεί- θα πρέπει προηγουμένωςνα γίνει τεχνική επεξεργασία των μέτρωνκαι να υπάρξει έγκριση από τους εκπροσώπουςτων δανειστών.

Σύμφωναεξάλλου με τις ίδιες πληροφορίες πουέρχονται από τις Βρυξέλλες η 11σέλιδηεπιστολή με τις επτά μεταρρυθμίσειςπου έστειλε ο κ. Βαρουφάκης έτυχε μάλλονψυχρής υποδοχής, καθώς δεν άφησε τιςκαλύτερες εντυπώσεις.

Πάντωςη ελληνική πλευρά δεν αποκλείεται ναπαρουσιάσει επιπλέον μέτρα προκειμένουνα κάμψει τις αντιδράσεις των δανειστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα