Στα 27,2 δισ. οι εξαγγελίες ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ξεκάθαρη κοστολόγηση και ανατρέπουν την προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το υπουργείο μετά από ενδελεχή έλεγχο με τις υπηρεσίες προκύπτει ότι το άμεσο δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών ΣΥΡΙΖΑ το οποίο επιβαρύνει το δημοσιονομικό έλλειμμα, μόνο για το 1ο έτος, υπερβαίνει τα 17,2 δισ. ευρώ έναντι

9,362 δισ. που διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτά τα 17,2 δισ. ευρώ θα αύξαναν το έλλειμμα της χώρας κατά περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, σε σχέση με πλεόνασμα 1.5% σήμερα, οδηγώντας τη χώρα πίσω σε δημοσιονομική κρίση. «Εάν προστεθεί και μία -μετριοπαθής- εκτίμηση κόστους 10 δισ ευρώ για τη διαγραφή ιδιωτικών χρεών, το κόστος των εξαγγελιών ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στα 27,2 δισ. ευρώ ή 15 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ επιπλέον έλλειμμα» προσθέτει το υπουργείο.

Ακόμη και η «με εντολή Σαμαρά» αποδόμηση του κοστολογημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Οικονομικών κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, έχει καθυστερήσει ήδη τρεις μέρες, ανέφερε σε ανακοίνωση του νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας οτι η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε πανικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα