Σόου εντυπώσεων από τη Χρυσή Αυγή

Δήμος και αστυνομία ματαίωσαν το ρατσιστικό σόου που επιχείρησε να στήσει η Χρυσή Αυγή με το συσσίτιο μίσους στην Πλατεία Συντάγματος. Για νίκη των δημοκρατικών θεσμών έκανε λόγο, μιλώντας στον Αθήνα 984 και τον Τάκη Καμπύλη, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υπενθυμίζοντας ανακοίνωσή του στο παρελθόν ότι η πλ. Συντάγματος δεν εκχωρείται για διανομή συσσιτίων και αγαθών ενώ διερωτήθηκε πόσο

χριστιανικό είναι να αρνείσαι να δώσεις φαγητό σε κάποιον που πεινάει λόγω διαφορετικού χρώματος και εθνικότητας.
Από νωρίς το πρωί δημιουργήθηκε σκηνικό έντασης στην πλατεία Συντάγματος ανάμεσα σε μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής και την αστυνομία με αφορμή τη διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες που είχε εξαγγείλει η Οργάνωση. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο Σύνταγμα, εμπόδισαν φορτηγά να ξεφορτώσουν τρόφιμα στην πλατεία, ενώ έκανε και περιορισμένη χρήση χημικών.

Αποτέλεσμα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ξεφορτώσουν οι ίδιοι ένα μικρό αριθμό από σακούλες, οι οποίες και διανεμήθηκαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι βουλευτές αποχώρησαν χωρίς να ολοκληρωθεί η διανομή.

Στο σημείο παραμένουν περίπου 50 μέλη της Οργάνωσης αλλά και μια διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο σχηματισμού δικογραφίας εναντίων μελών της Χρυσής Αυγής, καθώς διαπιστώθηκαν αδικήματα όπως παρακώλυση συγκοινωνιών , παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου και άλλα.

Εν τω μεταξύ, μέλη του κόμματος έχουν μεταβεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κλειστή η Δηλιγιάννη.

Είχε προηγηθεί η κατηγορηματική αντίθεση του Δημάρχου Αθηναίων στη σχεδιαζόμενη συνάθροιση την οποία χαρακτήρισε αυθαίρετη και παράνομη και τόνιζε πως θα έκανε ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί.

«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος» έγραψε στο λαγαριασμό του στο facebook o κ. Καμίνης.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα. Καθιστούμε απολύτως σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί τη σχεδιαζόμενη συνάθροιση αυθαίρετη και παράνομη και θα κάνει ό, τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να μην πραγματοποιηθεί» τόνισε ο κ. Καμίνης. Yπέρ της στάσης του δημάρχου τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα