Σόιμπλε: Οι αγορές ζητούν πράξεις

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει σήμερα ότι το Βερολίνο θα καταβάλει το σύνολο της συμβολής του στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) από το επόμενο έτος, σε μία άμβλυνση της θέσης που είχε υιοθετήσει μέχρι σήμερα το Βερολίνο.

«Αυτό που γίνεται σαφές είναι ότι όσο περισσότερα κεφάλαια διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και όσο το ταχύτερον, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη των αγορών θα εξασφαλίσει», δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην τοπική εφημερίδα Rhenische Post και προσθέτει: «Η εξασφάλιση της εμπιστοσύνης είναι για μένα η προτεραιότητα».

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν στις αρχές Δεκεμβρίου ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα συγκροτηθεί από το επόμενο έτος, αντί του 2013 που προβλεπόταν αρχικά.

Μέχρι στιγμής προβλέπεται ότι τα κράτη θα καταβάλουν τη συμβολή τους σε πέντε διαδοχικές δόσεις, με το Βερολίνο να έχει πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τάχθηκε υπέρ της εφ΄άπαξ καταβολής, ώστε να δοθεί στον Μηχανισμό η μεγαλύτερη δυνατή ισχύς εν τη γενέσει του.

«Οι αγορές θέλουν να δουν έργα», παραδέχεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα