Σλοβενία: Μείωση της γραφειοκρατίας

Πρόγραμμα δράσεων που στοχεύει στη μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25% και την εξοικονόμηση πόρων 360 εκ. ευρώ, ανά έτος, παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Σλοβενίας Γκρέγκορ Βίραντ, στους εκπροσώπους του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της χώρας (GZS).

Ο κ. Βίραντ υπογράμμισε ότι, περισσότερα από 200 μέτρα για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων εφαρμόστηκαν την περίοδο 2009 έως και 2012 και επιπλέον 160 μέτρα βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2013.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράσεις
μείωσης της γραφειοκρατίας σχετίζονται κυρίως με την απλοποίηση των διαδικασιών είσπραξης φόρων, πρόσληψης προσωπικού και πρόσβασης στην αγορά.

Ο υπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση ενός συμβουλίου που θα αποτελέσει τον συνδετικό «κρίκο» των υπουργείων Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης και θα ενισχύσει την καλύτερη συνεργασία τους για την υλοποίηση των μέτρων μείωσης της γραφειοκρατίας.

Σ' αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ο κ. Βίραντ, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να είναι έτοιμη μία νέα ιστοσελίδα η οποία θα δίνει συμβουλές και πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για το φορολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον και οδηγίες για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα