Σλοβενία: Εξάρθρωση καρτέλ ναρκωτικών

Συνολικά 19 ύποπτοι παραμένουν υπό κράτηση μετά την ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στις πόλεις Κράνι, Λιουμπλιάνα και Κόπερ για την την εξάρθρωση ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος που δραστηριοποιούνται στο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

Οι ανακριτικές αρχές διέταξαν την προφυλάκιση 10 υπόπτων στην πόλη Κράνι, πέντε υπόπτων στη Λιουμπλιάνα και δύο στο Κόπερ. Δύο ύποπτοι βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων υπόπτων στη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση στη χώρα, με στόχο το οργανωμένο

έγκλημα.

Την περασμένη Παρασκευή συνολικά 60 άτομα συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν 350 αστυνομικοί. Οι 30 αφέθηκαν ελεύθεροι την ίδια μέρα και οι υπόλοιποι ανακρίθηκαν.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες όπλων και ναρκωτικών σε εφόδους σε 70 σπίτια.

Η έρευνα για το διεθνές εγκληματικό καρτέλ άρχισε το 2010 και οι σλοβενικές αστυνομικές αρχές συνεργάστηκαν με τη γαλλική αστυνομία και τις διωκτικές αρχές άλλων χωρών για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Pop TV μετέδωσε ότι οι ποσότητες όπλων που κατασχέθηκαν την Παρασκευή υπερβαίνουν κατά πολύ τις ανάγκες των εγκληματιών και ενδέχεται να προορίζονταν για τρομοκράτες.

Η σλοβενική αστυνομία αναμένεται σήμερα να προβεί σε ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες της αστυνομικής επιχείρησης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα