Σκληρό πόκερ με τους δανειστές

Η αβεβαιότητα γύρω από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τον χρόνο επιστροφής της στην Αθήνα προκαλεί ανησυχία στη συγκυβέρνηση και αναταραχή στο χρηματιστήριο. Νέα συνάντηση θα έχουν το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

στο επίκεντρο της οποίας εκτός από την οικονομία θα τεθούν και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Σχεδόν αδύνατο να επανέλθει ως το τέλος της εβδομάδας, λένε πηγές των δανειστών, ενώ η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015 αναδεικνύεται και πάλι σε αγκάθι εν όψει της συνέχισης της αξιολόγησης.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων για προώθηση μεταρρυθμίσεων έως το τέλος του έτους, το ΥΠΟΙΚ και οι συναρμόδιοι υπουργοί στέλνουν τις επόμενες ημέρες νέες επιστολές με στοιχεία προς την τρόικα.

Εν μέσω σεναρίων για μετάθεση από τους δανειστές μιας συνολικής συμφωνίας για το Μάρτιο, εξ αιτίας ανησυχιών για πρόωρες εκλογές, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα αλλά οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές προκειμένου να κλείσουν πολλές μεγάλες και μικρές «εκκρεμότητες».

Υπάρχει ένα διαρκές μπρα-ντε-φερ με την τρόικα με πολλά θέματα να μπαίνουν και να βγαίνουν στη διαπραγμάτευση. Ακούμε κι εμείς τη φημολογία ότι η τρόικα διαφωνεί με τη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά είχε συμφωνήσει με αυτή στον προηγούμενο γύρο των διαπραγματεύσεων, τόνισε στον Α984 ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Απαντώντας δε στις δηλώσεις Ραγκούση στον Α984 σε σχέση με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και τις κατηγορίες εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι στις δεκαετίες όπου η Ελλάδα υπερχρεωνόταν έχτισε την πολιτική του καριέρα χαρίζοντας εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ, τις χαρακτήρισε αστείες και προϊόν εμπάθειας, δηλώνοντας ότι και ο κ. Ραγκούσης συμμετείχε στα μνημόνια κι έχει ευθύνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα