Σκληρή στάση της τρόικας

Την κατηγορηματική θέση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «Καμία αλλαγή στους όρους του μνημονίου αν δεν εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα μέτρα» επανέλαβαν οι εκπρόσωποι της τρόικα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, ενόψει και του αυριανού Γιούρογκρουπ. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς θα ενημερώσουν αύριο τη συνεδρίαση των 17 για την κατάσταση
της ελληνικής οικονομίας και εν συνεχεία θα συντάξουν την αναφορά τους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να δεσμευθεί για ένα νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αλλαγών.

Την ίδια ώρα κατηγορηματικός εμφανίζεται ο οικονομολόγος Ρότζερ Μπουτλ, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα για μελέτη του, που αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό εξόδου μιας χώρας από την ευρωζώνη, ότι «Η Ελλάδα είναι η πλέον πιθανή υποψήφια για έξοδο από το ενιαίο νόμισμα».
Όπως δηλώνει στην Καθημερινή «δεν υπάρχει ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης, καθώς η Ελλάδα είναι απίθανο να ικανοποιήσει τους όρους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει αποδεχτεί. Επιπλέον, η ανεργία βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη και οι πολίτες δεν αντέχουν πλέον τη λιτότητα».

Προβληματισμό εν τω μεταξύ προκάλεσαν στην Ισπανία οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην El País, ότι η ευρωζώνη δεν θα τα καταφέρει να θεσπίσει την κεντρική επιτήρηση των τραπεζών της αυτή τη χρονιά, όπως ήλπιζε.
Keywords
Τυχαία Θέματα