Σκεπτικισμός αλλά και ικανοποίηση για την εκλογή Πούτιν

Την επιθυμία της Γερμανίας να ενισχύσει τη «στρατηγική συνεργασία» με τη Ρωσία εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τη νίκη του Βλαντίμιρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές.

«Η Ρωσία είναι και παραμένει ένας εταίρος κεντρικής σημασίας για τη Γερμανία και την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Βεστερβέλε, προσθέτοντας ότι η χώρα του «θέλει να συνεργαστεί
με τον πρόεδρο Πούτιν κατά τρόπο εποικοδομητικό και σε κλίμα εμπιστοσύνης».

Από την πλευρά του το Λονδίνο «αναμένει με ενδιαφέρον» την έκθεση της αποστολής των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία.

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον την προκαταρκτική έκθεση της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ και του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του ΟΑΣΕ», δήλωσε εκπρόσωπος του Φορέιν Όφις, ενώ σε ανακοίνωση του υπουργείου υπογραμμίζεται  ότι  «ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία πρέπει να εφαρμόζει τις αρχές και τους κανόνες της δημοκρατίας».

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα, με μήνυμά του, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο. «Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται στην διάρκεια των δέκα επόμενων ετών», επισημαίνει σε σχόλιό του το πρακτορείο Νέα Κίνα. 
Keywords
Τυχαία Θέματα