Έδειξε τον Γ. Λαγό ως εντολέα της δολοφονίας

Διεκόπη για τις 6 Οκτωβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά από μία συγκινησιακά φορτισμένη συνεδρίαση. Δάκρυα προκάλεσε στο ακροατήριο η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, η οποία περιέγραψε τις δραματικές ώρες που βίωσε μετά τη δολοφονία του παιδιού της. Δάκρυσε το ακροατήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, από τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του Παύλου Φύσσα,

που κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. "Όταν έφτασα στο νοσοκομείο, άρχισα να ψάχνω τα παραβάν για να βρω το γιο μου. Μου είπαν ότι τον μαχαίρωσε η Χρυσή Αυγή. Να μην νομίζουν ότι τον τρόμαξαν, Βρήκα το παιδί μου στο νεκροθάλαμο να κοιμάται", ανέφερε η Μάγδα Φύσσα, συγκινησιακά φορτισμένη.

Τόνισε πως οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο της δολοφονίας μπορούσαν να σταματήσουν το κακό και αναρωτήθηκε γιατί δεν το έκαναν, καταγγέλλοντας πως Χρυσή Αυγή και αστυνομία είναι ένα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Ο Λαγός έδωσε την εντολή για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ» κατέθεσε η Μάγδα Φύσσα, ενώ σε ερώτηση της προέδρου σχετικά με το ποιο θεωρεί κίνητρο της δολοφονίας, απάντησε: «Θέλουν να επιβάλουν την ισχύ τους σε οτιδήποτε είναι αντίθετο. Είναι αυτό που άκουσα σε βίντεο να λέει ο Πατέλης: ό,τι κινείται (σ.σ. εναντίον της Χρυσής Αυγής) σφάζεται. Με τον ίδιο τρόπο δεν έγινε με τον Σαχζάτ Λουκμάν; Με τον ίδιο τρόπο… Με μαχαίρι. Είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι. Είναι εγκληματική οργάνωση. Εκείνο το βράδυ θέλαν να σκοτώσουν και σκοτώσανε».

Η έδρα του δικαστηρίου καλείται τώρα να αποφασίσει για τη χρήση τεχνικώνμέσων προβολής αποδεικτικών στοιχείων. Η πολιτική αγωγή απεύθυνε το σχετικό αίτημα, ζητώντας να προβληθούν βίντεο και να παρουσιαστούν φωτογραφίες προκειμένου να απευθύνει ερωτήσεις στην Μάγδα Φύσσα, γεγονόςπου προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και ένταση στην αίθουσα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέας Τζέλης, ζήτησε να προβληθεί βίντεο από το σκληρό δίσκο του Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, που δείχνει τον ίδιο να λέει σε συγκεντρωμένα μέλη της οργάνωσης: "Δεν κάνουμε τίποτα αν δεν δώσει εντολή ο Λαγός, ό,τι κινείται σφάζεται".

Για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πλην του Γιώργου Ρουπακιά κατηγορείται ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και επίσης οι: Ιωάννης 'Αγγος, Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης ,Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης,Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός,Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας, πυρηνάρχης της οργάνωσης,Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος,Γεώργιος -Χρήστος Τσακανίκας ,Λέων Τσαλίκης , Αθανάσιος και Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης , για απλή συνέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα