Έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο

Τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν επιβιβαστεί και φιλοξενούνται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω.

Αυτό ανακοίνωσε το πρωί, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση, το Λιμενικό Σώμα. Για λόγους ασφαλείας, στο πλοίο βρίσκεται εναλάξ δύναμη της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού.

Τουλάχιστον 1.728 μετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από το Λιμενικό Σώμα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι παράτυποι μετανάστες διεσώθησαν σε 66 περιστατικά

έρευνας που έλαβαν χώρα από την Παρασκευή το πρωί 14/08 έως σήμερα το πρωί της Δευτέρας 17/08, στα νησιά Σαμοθράκης, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Καλόλιμνου, Κω και Μεγίστης.

Στο μεταξύ, τη σορό ενός 16χρονου πρόσφυγα από τη Συρία που αναζητούσε συγγενικό του πρόσωπο εντόπισε σε δύσβατη παραλία κοντά στην Αγία Ειρήνη στην Κω περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής Αρχής. Η σορός ήταν σε προχωρημένη κατάσταση σήψης.

Μετά από περιπετειώδη καταδίωξη από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή τηςΨερίμου συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος είχε προλάβεικαι είχε αποβιβάσει σε δύσβατη περιοχή του νησιού 22 μετανάστες, ανάμεσα τους και μια έγκυο γυναίκα. Ταλαιπωρημένη η έγκυος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

Τη δημιουργία και άλλων χώρων φιλοξενίας σαν αυτόν στην περιοχή του Ελαιώνα, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως το απόγευμα της Κυριακής. Ερωτηθείσα για τις αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής η κ. Χριστοδουλοπούλου, παρέπεμψε στο δήμο της Αθήνας, που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου.

“Η χρήση του Ελαιώνα θα έχει προσωρινό χαρακτήρα”, επεσήμανε μιλώντας στον Α984 ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμάτων, Ανδρέας Βαρελάς, παραπέμποντας σε σχετικές δεσμεύσεις των συναρμόδιων υπουργείων. «Η απόφαση και ο συντονισμός της μεταφοράς των προσφύγων έγινε με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και πέντε συναρμόδιων υπουργείων», δήλωσε μιλώντας στον σταθμό μας, ο κ. Βαρελάς, κάνοντας λόγο για απόφαση που αιφνιδίασε τον δήμο Αθηναίων, καθώς εκκρεμούν διαδικαστικά και άλλα θέματα προκειμένου ο προσωρινός οικισμός να λειτουργεί σύννομα και με την ενδεδειγμένη ευπρέπεια.

«Για το θέμα αναμένεται σύσκεψη στο δημαρχείο», ανέφερε ο κ. Βαρελάς, επαναλαμβάνοντας ότι ο οικισμός -σύμφωνα με δέσμευση που παρείχαν τα συναρμόδια υπουργεία στον δήμο- θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, καθώς το αποχετευτικό σύστημα της περιοχής ενδέχεται να μην αντέξει με την επιβάρυνση των χειμωνιάτικων ομβρίων.

Αναφορικά με το Πεδίον του Άρεως, ο κ. Βαρελάς γνωστοποίησε την απόφαση του δήμου να πραγματοποιήσει άμεσα επιτόπια αυτοψία και σε συνεργασία με την Περιφέρεια να προβεί στον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου.


Keywords
Τυχαία Θέματα