Athens Democracy Forum

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα απευθύνει σήμερα στις 6.30 μ.μ. ομιλία στο Athens Democracy Forum, που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά στη Στοά του Αττάλου, στην Αρχαία Αγορά, που διοργανώνεται από τους International New York Times, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (UNDEF), την εφημερίδα
«Η Καθημερινή» και τον δήμο Αθηναίων.

Στο χώρο όπου φυτεύθηκαν οι σπόροι της δημοκρατίας, πριν από 2.500 χρόνια, μέσα από το Athens Democracy Forum θα τεθεί υπό συζήτηση η κατάσταση των φιλελεύθερων δημοκρατιών και οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα ανά τον κόσμο. Η εκδήλωση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση της Στοάς του Αττάλου εκτός του δημάρχου Αθηναίων θα μιλήσουν επίσης, η Andrienne Clarkson, πρώην Γενική Κυβερνήτης του Καναδά, ο Aga Khan, η επικεφαλής του UNDEF Annica Savill, o νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, ο πρόεδρος των International New York Times Stephen Dunbar - Johnson, ο αρθρογράφος των The New York Times, Roger Cohen και ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δημοκρατίας, απόψε θα φωταγωγηθούν (20.00 έως 00.00) εμβληματικά κτίρια και σημεία της πόλης των Αθηνών, όπως το κτίριο του Κοινοβουλίου, το Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Λυκαβηττός, το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά), το συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος, το Μέγαρο Μουσικής, σημεία της Αττικής Οδού και του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Απόψε στις 21.30 στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού θα παρουσιαστεί, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων και των προσκεκλημένων, η εμπνευσμένη από τη ζωή της Μαρίας Κάλλας οπτικοποιημένη όπερα του Rufus Wainwrite, «Prima Donna».
Keywords
Τυχαία Θέματα