Σερβία: Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Β.Σέσελι

Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου Βόισλαβ Σέσελι υποβλήθηκε, χθες, σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του SRS Νέμανια Σάροβιτς.Ο Βόισλαβ Σέσελι, στις 12 Νοεμβρίου του 2014, επέστρεψε στη Σερβία, όταν ύστερα από 12 χρόνια στη φυλακή του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος για λόγους υγείας.

"Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σε αυτό το στάδιο και υποθέτω πως τις επόμενες μέρες θα έχετε περισσότερες πληροφορίες

από το ιατρικό συμβούλιο, αρμόδιο για τη θεραπεία του Βόισλαβ Σέσελι. Εμείς δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να κάνουμε ανακοινώσεις" ανέφερε ο κ. Σάροβιτς.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά την εγχείρηση, ο Βόισλαβ Σέσελι δήλωσε στην εφημερίδα "Μπλιτς" του Βελιγραδίου, ότι δεν ήταν μία σοβαρή επέμβαση.

"Δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή επέμβαση. Ολοκληρώθηκε, αισθάνομαι καλά θα επιστρέψω στο σπίτι και ελπίζω από τη Δευτέρα να είμαι στη δουλειά, αν δεν υπάρξουν προβλήματα" είπε ο αρχηγός του SRS και εξήγησε ότι από το πρόσωπο του ελήφθησαν δείγματα ιστών για ιστοπαθολογική ανάλυση.

Η εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης στις 14 Απριλίου ζήτησε να διαταχθεί η επιστροφή του αρχηγού του SRS στη φυλακή και οι γιατροί του διεμήνυσαν ότι λόγω της σοβαρά διαταραγμένης υγείας του ο εγκλεισμός του ξανά θα ήταν "φόνος εκ προμελέτης".

Ο Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου στην Κροατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στη Βοϊβοντίνα της Σερβίας, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος τον περασμένο Νοέμβριο, επειδή πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου με μετάσταση στο ήπαρ.

Η δίκη του ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2013, αλλά ακόμη δεν εκδόθηκε απόφαση εξαιτίας της αντικατάστασης ενός δικαστή που έγινε ύστερα από αίτημα του Σέσελι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα