Σερβία: «Η περιουσία μας στο Κόσοβο»

Η Σερβία δεν θα εγκαταλείψει την περιουσία της στο Κόσοβο, που περιλαμβάνει τα ορυχεία της Τρέπτσα και την τεχνητή λίμνη του Γκαζίβοντε, δήλωσε ο επικεφαλής του αρμόδιου για το Κόσοβο γραφείου της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούλιν.

"Η σερβική κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει κανένα από τα περιουσιακά της στοιχεία και η Τρέπτσα είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της σερβικής περιουσίας στο Κόσοβο" τόνισε ο κ. Βούλιν, μιλώντας σε χθεσινή εκδήλωση για την Ημέρα των Ανθρακωρύχων, στο Λεπόσαβιτς του βορείου Κοσόβου.

"Κάθε επόμενη συμφωνία

- κι αναμένω η επόμενη να είναι επί των περιουσιακών στοιχείων - θα βασίζεται στο γεγονός ότι η Σερβία έχει επενδύσει και της ανήκει όλη η περιουσία της στο Κόσοβο, συμπεριλαμβανομένων των ορυχείων της Τρέπτσα" υπογράμμισε ο κ. Βούλιν.

"Η Τρέπτσα έχει διαφυλαχθεί και επιτρέπει σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων να δώσουν ψωμί στις οικογένειές τους και τώρα είναι η ώρα για νέες επενδύσεις σε συνεργασία με ξένους εταίρους" συμπλήρωσε ο Σέρβος αξιωματούχος.

Επεσήμανε δε πως η Πρίστινα έχει τον πλήρη έλεγχο της τεχνητής λίμνης του Γκαζίβοντε, παρά το γεγονός ότι το ένα τρίτο της λίμνης είναι στην επικράτεια του δήμου του Νόβι Πάζαρ, στη νότια Σερβία.

Ο επικεφαλής των ορυχείων της Τρέπτσα Γιόβαν Ντίμιτς χαρακτήρισε "πολύ καλό" το γεγονός ότι η σερβική κυβέρνηση έχει ενεργή στάση σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

"Ελπίζουμε πως, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε αυτό που είναι δικό μας και αυτό που είναι ιδιοκτησία της κυβέρνησης" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντίμιτς και πρόσθεσε πως η ζωή των 3500 υπαλλήλων κι ενός μεγάλου μέρους του σερβικού πληθυσμού στο βόρειο Κόσοβο εξαρτάται από αυτά (τα ορυχεία).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα