Σερβία: Αρχίζει η δίκη υπόπτων για τρομοκρατία

Στο ειδικό δικαστήριο, στο Βελιγράδι άρχισε σήμερα η δίκη πέντε υπόπτων για τρομοκρατία και διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, με βασικό κατηγορούμενο τον 35χρονο Αμπίντ Ποντμπίτσανιν, ο οποίος δικάζεται ερήμην, επειδή παραμένει ασύλληπτος.

Ερήμην δικάζεται επίσης ο Τεφίκ Μούγιοβιτς και στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθονται ο Σεάντ Πλόγιοβιτς και ο Ιζουντίν Τρνοβρσανιν από την πόλη Νόβι Πάζαρ, καθώς και ο Φεράτ Κασούμοβιτς από το Βελιγράδι.

Παρουσιάζοντας την υπερασπιστική του γραμμή, ο Πλόγιοβιτς αρνήθηκε κάθε ενοχή και σχέση με τζιχαντιστές στη Συρία, υποστηρίζοντας
ότι δεν γνωρίζει από πού και πότε έστειλε μαχητές στη Συρία.

"Με κατηγορείται ότι καίω τη Σερβία και άλλες χώρες, αλλά δεν έχετε βρει ούτε σπίρτο στο σπίτι μου. Είναι αστείο και πολύ άδικο" δήλωσε ο Πλόγιοβιτς, ο οποίος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν στο Ζάγκρεμπ, ως ύποπτος για διασυνδέσεις με ορισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στην περιοχή.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι ασχολείται μόνο με θρησκευτικά ζητήματα και ότι δεν οργάνωσε, ούτε σχεδίασε τίποτα, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο σε βάρος του.

"Εγώ δεν γνωρίζω ποιος θα πηγαίνει πού -στη Συρία, ή στην Αμερική, για καφέ ή στο τζαμί... κανέναν δεν έστειλα στη Συρία, φέρτε εδώ έστω και ένα άτομο που θα πει κάτι τέτοιο" υπογράμμισε.

Ερωτηθείς από πού έλαβε το υλικό που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, όπως και τη φωτογραφία του Μπιν Λάντεν, είπε ότι τα πήρε από το ίντερνετ.

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν λάμβανε χρήματα, αλλά κοινωνική βοήθεια και εισφορές, που άφηναν οι πιστοί μετά την προσευχή.

Εναντίον των δύο κατηγορουμένων, που διαφεύγουν τη σύλληψη, έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα