«Σε πολλαπλό αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ»

Για «πολλαπλό αδιέξοδο» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο ήταν «ιδιαίτερα αποκαλυπτική» η τελευταία συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», κάνουν λόγο κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, ασκώντας δριμεία κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οιίδιες πηγές της Ιπποκράτους εκτιμούσαν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

επιδεικνύει «μεγάλη νευρικότητα λόγω της επιλογής της να οργανώσει μια σκευωρία κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βασισμένη στα αποδεδειγμένα πλέον ψεύδη του κ. Διώτη και τις «πρακτορολογίες» του κ. Βαξεβάνη». Υποστηρίζουν επιπλέον ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει ότι το ζήτημα αυτό κρίθηκε στις 17.1.2013 στην Ολομέλεια της Βουλής, σε μια συνεδρίαση που υπήρξε παταγώδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ».

Οιίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι, λόγω του «αδιεξόδου» της στην υπόθεση αυτή αλλά και της «κρίσης της βασικής στρατηγικής της που ανέδειξε η κυπριακή εμπειρία», οδηγείται, όπως αναφέρουν, «σε πολιτικά τυφλές και επικίνδυνες επιλογές, όπως η προφανήςσυμπόρευση με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στην κλιμάκωση της έντασηςστην πρωινή συνεδρίαση της επιτροπής».

Παραπέμπονταςστα πρακτικά της συνεδρίασης, υποστηρίζουν επιπλέον ότι αυτά δείχνουν τη «συμπόρευση τόσο επί της ουσίας (με αφορμή το σενάριο Βαξεβάνη που μεταφέρει στους Γάλλους την ευθύνη της αλλοίωσης της λίστας!), όσο και στην προώθηση του αφελούς στόχου να επιδειχθεί προσβλητική συμπεριφορά έναντι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

«Απότην άποψη αυτή η συμπεριφορά της κας Κωνσταντοπούλου εναρμονίζεται πλήρως με τις θέσεις που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, με πιο χαρακτηριστική την άρνηση σαφούς και απερίφραστης καταδίκης της χυδαίας αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς Κασιδιάρη», συνεχίζουν οι ίδιες πηγές.Επιπλέον, τονίζουν ότι «μέσα στην επιτροπή η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν«συμψηφιστική», ενώ στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο να καταλογίζουν την ευθύνη της συμπεριφοράς του εκπροσώπου της Χ.Α. στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!».

Ακόμη,οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επεσήμαιναν πως «έμεινε αναπάντητο το ζήτημα που προέκυψε από το tweet που είχε αναρτήσει προ τριών μηνών για μόλις 59 δευτερόλεπτα ο κ. Τσίπρας επαιρόμενος για τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσίευση της λίστας, ομολογώντας δηλαδή αυτό που είχε καταγγείλει στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα