Δύσκολη η διαπραγμάτευση με την τρόικα

Τη «μάχη» που δίνεται για το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του, παραδεχόμενος πάντως ότι η σχετική διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι «πολύ δύσκολη». Ο Υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι ΕΑΣ, ΕΛΒΟ

και ΛΑΡΚΟ είναι «μη βιώσιμες», και στοιχίζουν στο φορολογούμενο γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναβρασμό. Γενική συνέλευση πραγματοποιεί το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, ενώ μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη, ΓΣΕΕ και άλλα συνδικάτα έχουν συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα.

"Ετοιμάζουμε την αντίδραση και την απάντηση μας. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται" δήλωσε από το βήμα της βουλής η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Παναγιώτη Κουρουμπλή και του αρμόδιου τομεάρχη Θοδωρή Δρίτσα μίλησε για τεράστιο Εθνικό σκάνδαλο σημειώνοντας ότι η χώρα προκαλείται και προσβάλλεται με τον τρόπο που επιχειρούν οι δυνάμεις της τρόικα να επιβάλλουν τις επιλογές τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα