Σε κατάσταση συναγερμού

Να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών παρότρυνε τους Αμερικανούς πολίτες ο Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που τα βορειοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν παραλύσει λόγω του τυφώνα «Σάντι», ο οποίος έχει ήδη σαρώσει την Καραϊβική, αφήνοντας πίσω του 66 νεκρούς.
Ο Ομπάμα, ο οποίος υποχρεώθηκε να ακυρώσει προεκλογικές του δραστηριότητες οκτώ ημέρες πριν από τις εκλογές, προειδοποίησε τους πολίτες ότι ενδέχεται να υπάρξουν και διακοπές ρεύματος,

ωστόσο εμφανίσθηκε βέβαιος ότι η χώρα του είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον τυφώνα, ο οποίος αναμένεται να επηρεάσει έως και 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Χθες και σήμερα ακυρώθηκαν 7.400 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού κυρίως από τα αεροδρόμια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ ενώ στη Νέα Υόρκη θα απομακρυνθούν με διαταγή δημάρχου από τις εστίες τους 375.000 άτομα.

Για δεύτερη συνεχή μέρα θα παραμείνει κλειστό αύριο Τρίτη το χρηματιστήριο μετοχών της Νέας Υόρκης εξαιτίας του κυκλώνα Σάντι, ανέφερε σήμερα τις απογευματινές ώρες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή ενήμερη σχετικά.
Της απόφασης αυτής προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τους εμπλεκόμενους στις συναλλαγές φορείς.


Μάλιστα δεν έχει ακόμα ληφθεί η επίσημη απόφαση, εάν θα επαναλειτουργήσει μεθαύριο Τετάρτη το αμερικανικό χρηματιστήριο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα