«Να προσέλθουν στην εργασία τους»

Να καλέσει με δημόσια δήλωση του τους διοικητικούς υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους, ζήτησε από τον πρύτανη του Καποδιστριακού Θεοδόση Πελεγρίνη, ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Εν τω μεταξύ, σημάδια συνεννόησης μεταξύ του Υπουργού και των διοικητικών του Μετσόβιου, φάνηκαν στη διάρκεια της συνάντησής τους, ωστόσο όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη γενική συνέλευση της Δευτέρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παραίτηση του Υπουργού Παιδείας, και την απόσυρση

της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα.

Την ίδια ώρα, σχεδόν οι μισοί διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσήλθαν το πρωί στις θέσεις τους, ωστόσο ορισμένοι προπηλακίστηκαν από τους απεργούς, όπως κατήγγειλε στον Αθήνα 9,84, ο Γραμματέας του Συλλόγου των Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Σακάτος. Οι απεργοί διαψεύδουν τις καταγγελίες, ωστόσο κλίμα έντασης και διχασμού επικρατεί στο ίδρυμα.

Πολύπλοκη χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα πανεπιστήμια, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Δρόσος, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα